Milyen is a kombinált bőr? Megfelelő ápolásra van szüksége

Ugyan mindenki bőre egyedi, de alapvetően négy fő típusba sorolhatjuk a bőrtípusokat: száraz, zsíros, kombinált és normál.

Most a kombinált bőrt ismerheted meg, és annak a megfelelő ápolását.

Ez a bőrtípus igazán sok odafigyelést igényel, hiszen egyszerre alakulhatnak ki rajta a száraz és a zsíros bőr problémái is. Azonban nem kell megijedni, ha kombinált bőrrel rendelkezel.

A Skinbar kozmetikai szalon Dabason a legnagyobb odafigyeléssel kezeli a kombinált problémás bőrt.

Egy jó kozmetikussal és a megfelelő termékekkel kombinált bőröd csodálatos lehet!

A kombinált bőr attól kombinált, hogy egyszerre vannak az arcnak száraz és zsíros területei is. Általában a T-zóna zsírosodik, és az arc többi része pedig száraz.

A T-zónában jelenhetnek meg a zsíros bőrre jellemző problémák, mint a pattanások és a tág pórusok. Az arc többi része viszont száraz és vízhiányos, emiatt feszülhet.

A kombinált arcbőrű emberek bőre télen általában matt és száraz, nyáron viszont zsírosan fénylik. Így sajnos elmondható, hogy egyszerre jelennek meg a zsíros és a száraz bőr hátrányai.

Többféle okra is visszavezethető a kombinált bőr. A leggyakrabban a hormonháztartás miatt alakul ki, viszont a genetika is szerepet játszik ebben.

Befolyásolják még ezen kívül a betegségek, a különböző gyógyszerek szedése és a stresszes életmód is.

Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor valószínűleg a nem kiegyensúlyozott táplálkozás miatt van rossz állapotban a bőröd.

Ez is nagyon sokat számít!

A Skinbar-ban táplálkozási tanácsadásban is részed lehet, és ha követed a személyre szabott étrendet, akkor kombinált bőröd állapota nagyon sokat javulhat.

A szakember által kialakított étrend követése mellett az elegendő vízfogyasztás is nagyon fontos és csökkenteni kell az alkoholbevitelt is.

Az alkohol tartalmú italok ugyanis szárítanak.

Ha már megvan a kialakított étrend, akkor azt is tudni kell, hogy hogyan érdemes ápolni a kombinált bőrt. Ez nem könnyű feladat, hiszen a száraz és zsíros részeket eltérő módon kell tisztítani.

A T-zónában a faggyútermelés csökkentése a cél, a száraz területeken pedig a hidratálás és a víz pótlás.

Az ápolásban hozzáértő kozmetikus segítségét kell kérned. Ő ért hozzá a legjobban, ő fogja tudni, hogy mi a legjobb a bőrödnek.

A Skinbar kozmetikai szalonban Dabason professzionális bőrdiagnosztika szolgáltatás is elérhető, mellyel minden kiderül bőrödről, így a lehető legjobb módon leszel képes ápolni és tisztítani azt.

Saját bőrödet így ismerheted meg igazán, és így tudod neki nyújtani a legmagasabb szintű ápolást.

A kombinált bőr igen titokzatos és nehezen kezelhető tud lenni, ezért ebben az esetben óriási segítséget tud nyújtani a bőrdiagnosztika.

Tudni fogod, hogy milyen kozmetikumokat érdemes használnod, és a felszín alatt rejlő problémákra is fény derül.

A bőrdiagnosztikának hála a kozmetikus is könnyebben és még hatékonyabban fogja tudni kezelni arcbőrödet, hiszen sokkal jobban átlátja a problémát, egy pontos képet kap a saját, egyedi arcbőrödről.

Ez lehet az első lépés afelé, hogy kombinált bőrödet megfelelő ápolásban és kezelésekben részesíthesd.

A kombinált bőr kezelése nem egyszerű, ezt már biztosan tapasztaltad. Professzionális segítségre van szükséged.

Az elemzéssel és a kozmetikusi segítséggel remek ápolásban lesz része arcbőrödnek, nem fognak megmutatkozni a problémák.

Bőröd egészségesen ragyogó és egyenletes lesz.

Ez nem lehetetlen, csupán meg kell találni a legjobb megoldást, ami itt is van: a Skinbar kozmetikai szalon Dabason a rendelkezésedre áll!

One Comment on “Milyen is a kombinált bőr? Megfelelő ápolásra van szüksége”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük