A magas koleszterinszint veszélyei: ez is az elhízással jár

A magas koleszterinszint veszélyei: ez is az elhízással jár

Ismert tény, hogy az elhízásnak számos hátránya van és káros az egészségre.

Ezek közül a veszélyek közül egy a magas koleszterinszint, amivel a túlsúlyos embereknek szembe kell nézniük.

Röviden bemutatjuk, hogy miért kockázatos ez az állapot, és miről ismerhető fel. A magas koleszterinszintet kezelni kell, vagy ami még jobb, elkerülni.

Ezt a fogyással tehetjük meg, ami úgy a leghatásosabb és leggyorsabb, ha profi segítséget kérünk ebben a problémában: a Natur-med Health & Beauty-nál Szigetszentmiklóson és Budapesten már több mint 20 évnyi tapasztalattal segítünk túlsúlyos pácienseinknek!

Mi is az a koleszterin, és miért baj, ha túl magas a szintje?

A koleszterin nevű zsírhoz hasonlító anyagnak fontos szerepe van a szervezetünkben működő bonyolult folyamatokban, és természetes módon is létezik a testünkben.

Ha azonban túl magas lesz a koleszterinszintünk, az komoly veszélyekkel jár. Például megnövekszik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye, amelyek akár végzetesek is lehetnek, szívroham vagy stroke is történhet.

A koszorúér-betegség is egy komoly rizikó. A túl sok koleszterin miatt az erek falai elzáródhatnak, mert lerakódik rájuk a zsír, emiatt nehezebben áramlik a vér a szívbe. Ezek a dolgok szörnyen hangzanak, senki nem szeretne belekerülni ebbe a helyzetbe.

Éppen ezért létfontosságú, hogy túlsúlyosként leadd a plusz kilókat!

Milyen ételek emelhetik meg a koleszterinszintet?

Alapvetően a zsíros ételek az ilyenek, mint például a zsíros húsok, a sertés, a marha, a sok olajban kisütött ételek, gyorsételek.

A kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében dietetikus tanácsadó segítségét kell kérni, hogy biztosan tudjuk, miből mennyit kell ennünk ahhoz, hogy egészségesek legyünk.

A magas koleszterinszintnek nem igazán vannak tünetei, de előjelei lehetnek. Ha túlsúlyos vagy, akkor gyanakodhatsz, hogy a koleszterinszinted magas.

A koleszterinszint azonban okozhat olyan komoly betegségeket, mint a koszorúér-betegség, melynek már vannak felismerhető tünetei. Ilyenek például a mellkasi- és szívfájdalom, a hányinger, a légzési nehézségek.

A stroke is egy életveszélyes állapot, melynek tünetei közé tartozik a szédülés, az arc egyik felének a bénulása, fejfájás, végtagok zsibbadása, koordinációs zavarok.

Ezek a betegségek nagyon komolyak, és végzetes kimenetelűek is lehetnek. Mindenképpen meg kell akadályozni, hogy ezek kialakuljanak.

Ezt úgy tehetjük meg, ha figyelünk a táplálkozásunkra és leadjuk a felesleges kilókat.

A megfelelő étrend kialakításában és a fogyásban nyújt támaszt a Natur-med Health & Beauty.

A magas koleszterinszint nem játék. A túlsúly már önmagában magas rizikófaktort jelent, ám ha a koleszterinszintünk is megemelkedik, akkor még több kockázattal kell szembesülnünk.

Ne veszélyeztessük saját egészségünket! A legjobb döntés amit hozhatunk, hogy elhatározzuk magunkat a fogyás mellett.

Hogy ez valóban sikeres és hosszútávú legyen, ehhez hozzáértő segítséget kell kérnünk.

A Natur-med Health & Beauty Szigetszentmiklóson és Budapesten nem csak a gyors fogyást hozza el számodra, de a kiegyensúlyozott, személyre szabott étrendedet is kézhez kaphatod.

A kilók leadásával rengeteget fog javulni az egészségünk, életünk sokkal jobb lesz.

Megszabadulhatunk a túlsúly okozta kellemetlen és kockázatos tünetektől, állapotoktól. Emellett újra képesek leszünk mozogni, sportolni.

Nem ezek az egyetlen okok a fogyás mellett: a lerakódott zsírpárnák elvesztésével az önbizalmunk is megnőhet, hiszen formásan sokkal jobban mutatunk, mint elhízottan.

A fogyással a magas koleszterinszintet is legyőzhetjük!

Mondjunk búcsút ennek a problémának is, javuljon az állapotunk, és legyünk egészségesek!

Ez csak úgy valósulhat meg, ha megszabadulunk a lerakódott zsírtól és életmódot váltunk a Natur-med Health & Beauty-val.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük