A napelemes carport: A jövő autóparkolója

A napelemes carport: A jövő autóparkolója-Electraplan

Nem csupán egy autóbeálló; ez egy olyan innovatív megoldás, amely ötvözi az autóvédő funkciót a megújuló energia előállításával

A napelemes rendszerek a carport tetejére vannak telepítve, így a napsütéses órák alatt elektromosságot termelnek

A napelemes rendszerek a carport tetejére vannak telepítve, így a napsütéses órák alatt elektromosságot termelnek

Ez az energia tárolható, vagy közvetlenül felhasználható, akár az elektromos autók töltésére is. Így nemcsak otthonunk, hanem járművünk energiaigényét is fenntartható módon fedezhetjük.

Miért érdemes carport szerkezetet választani?

A napelemes carportok számos előnyt kínálnak a hagyományos carportokkal szemben:

Időjárás elleni védelem: A carport megvédi autónkat a napfénytől, esőtől, hótól és széltől.

Háztartási villamos energia költségek csökkentése: A carport tetején található napelemek elektromos energiát termelnek, amelyet fel lehet használni a háztartásban, csökkentve ezzel a villanyszámlát.

Ingatlan értékének növelése: A napelemes carport növeli az ingatlan értékét, hiszen ez egy környezetbarát és innovatív megoldás.

Elektromos mobilitás elősegítése: A napelemes carport lehetővé teszi, hogy elektromos autónkat a saját megújuló energiánkkal töltsük fel.

A napelemes carport fajtái

Több különböző méretben, kapacitásban és anyagban készülhetnek, attól függően, hogy hány autót szeretnénk befedni, és milyen igényeink vannak a szerkezet tervezése és esztétikája szempontjából. Ezen a téren természetesen az Electraplan Kft minden segítséget megad.

Méret

A mérete attól függ, hogy hány autót szeretnénk befedni. Egy egyszerű carport pár autó számára nyújt fedést, de nagyobbak is léteznek, amelyek több autó befogadására alkalmasak. Bővebben a carport rendszerekről ide kattintva tájékozódhasz>>>

Kapacitás

A kapacitása attól függ, hogy mennyi elektromos energiát szeretnénk előállítani. Egy tipikus carport tetején 10-20 napelem található, de nagyobb rendszerek is léteznek, amelyek több száz panelből állnak.

Anyag

Különböző anyagokból készülhetnek. A legelterjedtebb anyag az alumínium, mivel könnyű, tartós és ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Másik népszerű anyag az acél, amely szintén tartós és időjárásálló, de nehezebb, mint az alumínium.

A telepítése

A gyártását és telepítését szakszerűen az Electraplan Kft végzi, bármilyen felületre fel lehet építeni, mint például térkőre, betonra, földre vagy murvára. A fontos, hogy a helye napos legyen, így a napelemek maximálisan ki tudják használni a napenergiát.

Tájolás

A napelemek ideálisan dél felé vannak tájolva, mivel így a legnagyobb a napsugárzás. Azonban ettől eltérő tájolás is elfogadható, ha a helyi adottságok ezt indokolják.

Dőlésszög

A napelemek dőlésszögét úgy kell beállítani, hogy a napsugarak a lehető legjobban érjék a paneleket. Magyarországon a legideálisabb dőlésszög 30-35 fok.

Telepítés

A carport szerkezetét először összeszerelik, majd a helyére helyezik. Ezután rögzítik a szerkezetet a talajhoz. A napelemeket a szerkezet tetejére szerelik, és az inverterhez csatlakoztatják, amely az áramot átalakítja használható formára.

A napelemes carport karbantartása

Karbantartása minimális. A napelemeket időnként meg kell tisztítani a por és a szennyeződések eltávolítása érdekében, hogy maximalizálni lehessen az energiatermelést.

Összefoglalva a fent leírtakat

A napelemes carport tökéletes megoldás azok számára, akik szeretnék fenntartható módon fedezni otthonuk és járművük energiaigényét.

Megvédi autónkat az időjárás viszontagságaitól, miközben a napelemek elektromos energiát termelnek, amelyet fel lehet használni az elektromos autó töltésére is. Gyártását és telepítését Magyarországon az Electraplan Kft végzi.

One Comment on “A napelemes carport: A jövő autóparkolója”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük