10 tipp a bőr fiatalságának megőrzéséhez

Régóta nem titok, hogy minden nő fiatalnak akar kinézni. Sajnos nem lehet megállítani az idő múlását, ami nyomokat hagy maga után.

Hogyan maradj friss és fiatalos? 

Néha ehhez meg kell változtatnod szokásos életmódodat, és be kell tartanod néhány szabályt. 

De nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Ezek közül a legfontosabbakat soroljuk fel, azokat, amelyekre nagyon oda kell figyelni.

Leszokni a dohányzásról

Leszokni a dohányzásról

Az ideális az lenne, ha teljesen felhagynánk ezzel a rossz szokással, de kezdetben a cigaretták számának csökkentése is meghozza az eredményt. 

A dohányzás a bőr rugalmasságának csökkenéséhez vezet a kollagénsejtek károsodása miatt, ami idő előtti öregedést vált ki. További érdekesség, hogy az arckifejezés, miközben cigarettát tartasz a szádban, mimikai ráncokhoz vezet!

Fényvédő krémek használata

Köztudott, hogy nyáron a legjobb elkerülni a bőr közvetlen napfényét, különösen 10 és 16 óra között. 15-nél nagyobb védelemmel rendelkező krémek használata szükséges.

Figyelem – alkohol!

Az alkohol a bőr kiszáradásához vezet. Ennek a hatásnak a megelőzése érdekében ajánlatos több folyadékot inni, például teát, szénsavmentes vizet vagy természetes, cukor nélküli gyümölcsleveket.

Teljes pihenés

A pihenés a legjobb módja az egész test helyreállításának, a bőrnek is jót tesz. Aludni 22:00 és 8:00 óra között javasolt. Az alváshiány negatívan befolyásolja mind a test általános állapotát, mind a megjelenést.

Hosszan tartó zuhany forró vízzel

A hosszan tartó zuhany szerelmeseinek tudniuk kell, hogy a forró víz kiszárítja a bőrt. Ebben az esetben érdemes lerövidíteni a forró mosás idejét, vagy használj langyos vizet. A bőrtípusnak megfelelő higiéniai termékek kiválasztásakor is körültekintően kell eljárni.

Tisztító smink minden este

Nagyon fontos, hogy minden este megmossuk az arcunkat és megtisztítsuk a bőrünket a sminktől. Az éjszaka folyamán a bőrnek képesnek kell lennie lélegezni és regenerálni a sejteket. A minden esti smink letisztítása legyen az „aranyszabály”, hogy bőröd fiatalos maradjon.

Hidratáló krémek használata

A smink eltávolítása után hidratáló krém használata javasolt. Ez biztosítja a bőr rugalmasságát, és segít kisimítani a mikroszkopikus ráncokat.

Mélytisztítás

A bőr időszakonként mélyebb tisztítást igényel. Néha kozmetikusok segítségét kell igénybe venned, hogy professzionálisan megvizsgálja a bőr állapotát, és esetleg eljárásokat hajtson végre annak javítására.

Szolárium használata

Szolárium használata

A mesterséges barnulási eljárások már régóta nem számítanak újdonságnak. 

A sok előítélet ellenére a szépség keresése során sokan igénybe veszik ezt a szolgáltatást. Az ultraibolya sugarak bőrre gyakorolt ​​jótékony hatása jól ismert. 

A gyakori szoláriumlátogatás segít megbirkózni a téli fehérséggel, és energiával tölti fel a szervezetet a rövid téli napsütéses napokon!

Jó hangulat

Szubjektívnek tűnhet, de a belső állapot kihat a külsőre is. A depresszió, a rossz hangulat és az idegesség nyomokat hagy az arcon, ráncok és a bőr idő előtti öregedése formájában.

Persze az időt senki sem állíthatja meg. 

De az időben történő gondozás és a nagyon egyszerű szabályok betartása meghosszabbíthatja azt a fiatalságot és szépséget, amelyet minden nő annyira szeretne elérni.

One Comment on “10 tipp a bőr fiatalságának megőrzéséhez”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük