Kiút a csődből.

Hatékony megoldásokat kínálunk elfekvő árukészletek gyors és korrekt áron történő felvásárlására.

Napjainkban a világ minden táján megfigyelhető, hogy cégek, vállalkozások kerülnek csőd közelébe, ennek folytatásaként kénytelenek beszüntetni termelésüket, felszámolni gyárukat, és elbocsátani dolgozóikat.

A csődnek súlyos következményei vannak, ezért érdemes lehetőleg elkerülni.

A vállalkozás munkájában felmerülő nehézségek minden esete egyéni, részletes megközelítést és helyzetelemzést igényel, figyelembe véve a vállalat működésének sajátosságait.

A vállalkozóknak rendkívül óvatosnak kell lenniük pénzügyi problémáik megoldásában

A vállalkozóknak rendkívül óvatosnak kell lenniük pénzügyi problémáik megoldásában

Sok potenciálisan nyereséges vállalkozás pénzforgalmi problémákkal küzd a túlzott költekezés miatt. 

Ez vonatkozhat fizetésekre, felszerelésekre, marketingre vagy egyéb működési költségekre.

Gyakran a cégtulajdonosok túlságosan el vannak foglalva az eszközökkel, valamint az árajánlatokkal és más adminisztrációs feladatok ellátásával, és előfordulhat, hogy pénzügyi információik nem naprakészek, vagy nem értik a pénzügyi szakirodalmat

Mielőtt bármilyen átalakítást vagy fordulatot kísérelnénk meg, meg kell vizsgálni a kritikus kérdéseket. 

Mi a probléma kiváltó oka? Megéri megmenteni az üzletet?

Határozza meg, hogy érdemes-e megmenteni az üzletet, és miért, milyen áron?

Nagyon fontos a megfelelő tanácsadók megléte, akik segíthetnek az igazgatóknak abban, hogy megértsék a lehetőségeiket és a törvényszerűségeket, de a folyamatban van egy tanácsadás is.

Ha vállalkozása a cég fizetésképtelensége felé közeledik, elengedhetetlen, hogy azonnali lépéseket tegyen helyzetének helyreállítása érdekében, tehát, ha vállalkozása nagy összegű adóssággal küzd, nem tudja fizetni az üzleti kamatot, vagy adót, vagy komoly pénzforgalmi problémái vannak, még mindig van remény.

Sajnos a fizetésképtelenség ritkán olyan dolog, amit egyszerűen meg lehet javítani: egy sor olyan körülmény végeredménye, amelyek annyira meggyengítették a vállalatot, hogy falba ütközik.

Ennek ellenére a helyzet nem mindig megoldhatatlan. 

Megfelelő megértéssel és határozott lépések sorozatával sok vállalkozás visszaállítható a nyereségességre, és akár rendkívül sikeressé is válhat.

Gyakran előfordul, hogy a vállalatok hagyják, hogy fennálló tartozásaik jelentős ideig kifizetetlenek maradjanak, ami készpénzforgalmi problémákhoz vezethet. 

A vevőkör növekedése a vállalat fizetésképtelenségi problémáinak gyakori oka.  

Az Ön cége is érintett?

Miben nyújtunk segítséget?

Képzett, gyakorlott munkatársaink állnak rendelkezésére cégének megmentése, a felszámolás elkerülése érdekében.

A csődeljárás megindításának hátrányai:

A csőd szélére került cég irányításért felelős vezetőségének nem kis feladata, hogy a legtöbbet hozza ki, a szinte lehetetlen helyzetből.

Egy csődeljárás keretében a tartozás rendezése érdekében a cég kénytelen megválni eszközeitől, vagyonától, hogy hitelezőkkel szembeni adósságok rendezésre kerüljenek.

Egyik legfontosabb cél az, hogy a távolabbi terveket ne befolyásolja hátrányosan a szerződött felekkel való kapcsolat.

Ilyen esetekben felmerül, hogy az irányító személyek hírneve negatív megítélés alá esik.

A cégvezetés, és más személyek felelhetnek a vállalat pénzügyi tartozásáért, illetve fennál a felelősségre vonás lehetősége is.

Egy csődhelyzet sokaknak egy kilátástalan helyzetet hozhat létre.

Maga a felszámolás lefolytatása is jelentős kiadásokkal terheli meg az amúgy is fizetésképtelen vállalkozást.

Különféle szakértői díjak, vagyonvédelem, eljárási illetékek megfizetése, csődeljárási információk közlése hivatalos kiadványokban, és különféle fórumokon.

Ezek elkerülésére alakult, és nyújtunk segítséget!

Döntsön megalapozottan, és késlekedés nélkül.

Fő feladatunknak tartjuk a csőd szélén álló vállalkozások megmentését. Képzett, gyakorlott munkatársaink a kialakult helyzet ismeretében, az Ön számára legjobb megoldást dolgozzák ki a problémák megoldására.

Elsődleges feladatként a hitelezők felé a cég adósságának rendezése. A hitelezők biztosítása arról, hogy a vállalkozás tevékenységének folytatása mindkét fél számára előnyös.

Fontos a hitelezők tájékoztatása arról, hogy a cég adósságának rendezése milyen ütemben történik.

Megoldásként szóba jöhet újabb befektetők keresése, akik hajlandók az cég fejlesztésében részt venni. Ez egy megnyugvást hozhat a hitelezők részére is.

Segítséget nyújtunk cégének, a megmaradt, el nem adott árukészlet értékesítésében, és ezzel plusz bevételt szerezni az eladósodott cég részére.

További bevételi forrást jelenthet a meglévő, de nem használt anyagok, eszközök értékesítése is. Nem alapvető eszközök, amik nem vettek részt a gazdasági tevékenységben, termelésben.

Ezek szintén értékesíthetők, és a befolyt pénz, szintén adósságtörlesztésre használható fel.

A felszámolás elkerülése érdekében szükség van a cégvezetők és egyéb szakemberek együttműködésére, a pénzügyek, alapvető tevékenységek elemzésére.

Nagy figyelmet kell fordítani a kötelező befizetések rendezésére. Kötelező érvényűek minden esetben a szabályok, törvények betartása.

Csak ennek megvalósulása esetén van esély arra, hogy cége, amennyiben a felszámolás fenyegeti, segítségünkkel elkerülje a csődeljárást.

Keresse cégünket, jól képzett munkatársaink segítenek Önnek problémája megoldásában. Felkészült, gyakorlott szakemberekre bízhatja cégének jövőjét.

Eddigi tevékenységünknek köszönhetően, amely vállalkozások, cégek és nagyobb vállalatok segítése, már az országos, és európai szakmai oldalakon is jelen vagyunk.

Ha segítségre van szüksége, ne feledje, munkatársainkat hívja bizalommal, mert:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük