Alapozz a nyárra!

Az alapbarnulás csaknem olyan szerepet tölt be, mint egy természetes fényvédő.

Az elmélet az alapbarnulás mögött az, hogy nehezebb leégni, ha már jelen van valamilyen szintű barnulás.

A szakaszos és fegyelmezett szolárium használat lehetővé teszi a bőr regenerálódását az egyes barnulások között.

Ahelyett, hogy a bőr túl sok napsütést kapna egyszerre, ezzel kockáztatva az égési sérülést, sokkal jobb és biztonságosabb, ha fokozatosan barnul le.

Ha a bőrt napfénynek vagy UV fénynek teszik ki, akkor melanint termel, ez adja a bőr színét. Ez képez védőréteget a bőrsejtek körül, megakadályozva, hogy a káros ultraibolya sugarak károsíthassák azokat.

A barnulás egy pozitív ciklus, amely minden alkalommal több melanint termel, így a bőr egyre ellenállóbbá válik a leégéssel szemben.

A barnulás egy pozitív ciklus, amely minden alkalommal több melanint termel, így a bőr egyre ellenállóbbá válik a leégéssel szemben.

A barnulás során keratin is felszabadul, ami vastagabbá teszi a bőrt, amely így kevésbé lesz kitéve a fizikai és egyéb károsodásnak.

Az alapbarnulás elérésének legjobb módja a szolárium használata egy megfelelő berendezésekel ellátott szalonban, több alkalom során.

A legtöbben szeretnek 5-10 perces kezelésekkel kezdeni, hogy lássák, hogyan reagál a bőrük az UV-sugárzásra. Ahogy a bőrük sötétebb lesz, és növekszik az égéssel szembeni ellenállásuk, fokozatosan hosszabbítják a kezelések időtartamát.

Minden szoláriumozással töltött öt perc – persze leégés nélkül, egyszeres fényvédő faktornak felel meg. Tehát aki 10 perces kezelés során barnul, annak lényegében 2-es fényvédő faktor lesz alapból beépítve a bőrébe.

Az erős alapbarnulás másik fő előnye, hogy növeli a fényvédők hatásosságát.

Amikor valaki magas fényvédő faktor értékű fényvédőt alkalmaz az alapbarnulásra, a fényvédelem megsokszorozódik azzal a természetes fényvédelemmel, amelyet a bőr a korábbi szolárium kezelések során felhalmozott.

Ez a módszer, amikor a fényvédőt alapbarnítással kombinálod, a legnagyszerűbb módja annak, hogy bőröd egészséges védelem alatt tarthasd a nyári hónapokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük