Az arc fiatalítása szemhéjplasztika beavatkozással

Az arc fiatalítása szemhéjplasztika beavatkozással

A szem a lélek tükre – tartja a mondás és ez így igaz.

A szemeink sokat elárulnak rólunk, az arckifejezésünk alapját adják.

Ha valakinek nyílt a tekintete, bizalmat áraszt, könnyebben megy számára a kapcsolatteremtés.

Az idő múlása azonban gyorsabban meghagyja nyomait arcunk ezen területén.

Miért öregszik gyorsan a bőr a szemkörnyéke területén?

Miért öregszik gyorsan a bőr a szemkörnyéke területén?
 • A szemkörnyék területén nagyon vékony a bőrünk, kevés kötőszöveti rost hálózza be, emiatt kevésbé ellenálló a környezeti hatásokkal szemben. A vékony védőrétege miatt gyorsabban kiszárad, aminek egyenes következménye, hogy a bőr itt könnyen meggyűrődik és a mimikai ráncok is hamarabb rögzülnek, majd egyre jobban mélyülnek.
 • Az emberi szervezetben a bőr feszességét biztosító kollagén termelődése 25 éves kor felett fokozatosan csökken, a meglévő kollagénrostok töredezetté válnak, ezért a szemhéjak akár 30-35 éves korra látványosan veszíthetnek rugalmasságukból.
 • Anyukánk, nagymamánk is viszonylag fiatalon hasonló problémával küzdöttek? Valószínű, hogy mi sem leszünk kivételek a családban. A genetikai adottságok, a családi örökség is lényegesen befolyásolják, hogy kinél mikor és milyen formában indul be ez a folyamat.

Mi gyorsíthatja a bőr öregedését a szemhéjakon?

Helytelen szokásaink elkerülhetetlenül hozzájárulnak ahhoz, hogy a szemkörnyékén és a szemhéjakon a bőr idő előtt öregedésnek induljon és ennek látványos jelei is megjelenjenek.

 • A túlzásba vitt napozás testünk ezen területének sem tesz jót, nem árt, ha tudjuk, a szemhéjunk is le tud égni.
 • Ha tartós kialvatlanság is látványos nyomokat hagy a szemünk területén.
 • Ha túl kevés folyadékot fogyasztunk, ha nem viselünk tűző napsütésben UV-szűrős napszemüveget teszünk azért, hogy idővel a szemhéjunk egyre jobban rálógjon a szemünkre.
 • A folyamatot az is gyorsítja, hogy napközben rengeteget használjuk az okos telefonunkat, egész nap a számítógép monitorja előtt ülünk, anélkül, hogy néha pihentetnénk a szemeinket.

Amikor a látást is veszélyezteti a megereszkedett szemhéj

Ha a felső szemhéjon lévő bőrfelesleg annyira megnyúlik, hogy jelentősen rálóg a szemgolyóra, szűkíti a látómezőt és ezért szinte biztos, hogy akadályozza a látásunkat.  

A rugalmatlan, petyhüdt szemhéj ráadásul kevésbé tölti be eredeti védőfunkcióját, ezért a szem szárazabb lesz, könnyebben megsérülhet.

Ebben az esetben már nemcsak esztétikai okai vannak annak, hogy a páciens szemhéjplasztika műtéti beavatkozásra szánja el magát.

Miért alakulnak ki táskák a szemek alatt?

Miért alakulnak ki táskák a szemek alatt?

Ahogy a kötőszöveti rostok veszítenek rugalmasságukból, a szemhéjak alátámasztása meggyengül.

A bőr kinyúlik, megereszkedik, a kipárnázásra szolgáló, kevés zsírréteg pedig előre türemkedik.

Ettől válnak az alsó szemhéjak táskássá. Az arcunk fáradtnak, szomorúnak tűnhet, a tekintet zárttá, kifejezéstelenné válik. Ez az állapot hatással lehet az önbizalmunkra is és lelki problémákat okozhat.

Ezért van nagyon fontos szerepe a szemhéjplasztika beavatkozásnak, hiszen esztétikai és funkcionális változást is hoz az ember életében.

Tényezők, amik felgyorsíthatják a táskák kialakulását a szemek alatt:

 1. Alvásproblémák. Túl kevés alvás esetén a szem alatti táskák és sötét karikák megerősödnek
 2. A dohányzás is felelős a táskás szem kialakulásáért. A dohányban lévő nikotin lebontja a bőr rugalmasságáért felelős kollagént, ami lazává teszi a szemhéj kötőszövetét, ettől az alsó szemhéj táskássá válik és megjelennek a szem alatti ráncok.
 3. Túlzott alkoholfogyasztás. Az alkohol ugyan folyadék, de dehidrálja a testet. A szem alatti bőr is kiszáradhat, petyhüdté és gyengévé válik, táskák alakulhatnak ki.
 4. Sós ételek fogyasztása. Fokozott sófogyasztás esetén a szervezet megköti a folyadékot. Az egyik hely, ahol a folyadék rendszeresen felgyülemlik, a szemünk alatt található.
 5. Ha nem távolítjuk el a sminket alvás előtt, irritálhatja a szem alatti szövetet, amitől a szemhéj duzzadt és ödémás lesz.
 6. A túl sok napozás sem jó! A napfény károsíthatja a bőr sejtjeit és a kollagént, amely rugalmassá teszi a szem alatti bőrt.
 7. A genetika ebben az esetben is fontos tényező. Vannak, akik egyszerűen hajlamosak a táskás szem kialakulására, a családjukban ez gyakran előfordul.

Miben segít a szemhéjplasztika?

szemhéjplasztika a szem esztétikus megjelenését tudja helyreállítani. 

A mélyen barázdált, fityegős felső szemhéjat, valamint a szemek alatt kialakult táskákat tudja sebészi eszközökkel eltüntetni.

Az alsó és a felső szemhéjak megereszkedése nőket és férfiakat egyaránt érinthet, manapság egyre több férfi keresi fel a MEDIVINE plasztikai sebészetet a probléma orvoslása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük