Micsoda? Az autó felülete is megéghet a napon? Így védekezz ellene!

UV sugárzás káros hatása az autókra

A nyár elején már egészen korán felüti a fejét a fényvédelem témája, de főként csak az emberi bőr védelméről szól ilyenkor a fáma.

Pedig nagyon fontos lenne azzal is foglalkozni, hogy a káros UVA és UVB sugárzás nem csak az emberekre, de a tárgyak felületére, így az autók külsejére is kedvezőtlen hatást gyakorolhat.

Még mielőtt kisietnél, és a fényvédő krémet vastagon felvinnéd a kasznira, állj meg egy pillanatra, mert természetesen nem ez lesz a megoldás, ha meg szeretnéd védeni járművedet!

De ha tovább olvasol, a cikkünk végére megértheted, hogyan tudod felvértezni autódat a káros napsugárzás elleni hatékony védelemmel.

Az, aki nem fedett, zárt parkolóban tárolja gépjárművét, jó eséllyel megtapasztalhatja, hogy a kaszni a nyári időszakban csúnyán be tud mattulni, a felület megváltozik az erősen tűző napfény hatására. Igen, a kocsi felszíne is megtud égni!

A manapság használatos autó festékek és lakkok kiváló minőségűek, azonban egyáltalán nem sérthetetlenek. Idővel pedig a felületvédő rétegek el is vékonyodnak, így ezek még sérülékenyebbek lesznek.

Főként a világos fényezéseknél szembetűnő a változás, hiszen ezekben az esetekben nem csak a csillogás tűnik el, de a sárgás elszíneződés is jól láthatóvá válik.

Sokan azt hiszik, hogy ez szennyeződés, és csak akkor jönnek rá, hogy megsérült a felület, amikor már a sokadik mosás után sem tűnik el a sárgaság az autó külsejéről.

A napsütés kártékony hatását a fényszórók burkolatán is nyomon tudjuk követni. Az UV ugyanis ezeket a felületeket sem kíméli, csúnyán bemattítja és besárgítja a plexiket, ezáltal a fényszóró is veszíthet erősségéből.

Szerencsére a probléma megoldható és nem is kell más hozzá, csak egy professzionális munkát végző szakember, aki felismeri a probléma gyökerét így könnyedén orvosolni is tudja azt.

Az NRG polír garázs sok éve a magyar polír szakma megkerülhetetlen alakja. Munkájuk méltán örvend jó hírnévnek, akik az ő szolgáltatásaikat veszik igénybe, egytől egyig elégedetten nyilatkoznak a végeredményről.

Az ő javaslatuk a napfény káros hatásainak kezelésére egy alapos polír kezelés, mely eltávolítja a felszínről a megperzselt rétegeket.

Miután a felület visszanyerte régi állapotát, egy hatékony védőréteggel el tudják érni, hogy a gyönyörűen csillogó felület sokáig így is maradjon. Többféle erősségű és formájú védőréteg elérhető, melyek közül a megrendelő kedvére választhat.

A legerősebb réteg a kerámia bevonat, melynek hatékonyságára az NRG polír garázs szakemberei akár 2 éves garanciát is tudnak vállalni.

Ha már megmutatkoztak autódon a napégés első jelei, semmi esetre se halogasd a felület helyreállítását!

De ha a te autód még nem szenvedte el a nyári forróság következményeit, akkor is tegyél egy fontos lépést autód védelme érdekében!

Látogass el az NRG polír garázsba, és rendelj autódra egy hatékony védő réteget.

Ez a szolgáltatás pedig nem csak a napfénytől, de a szélben lévő homokszemcsék okozta mikro karcoktól, a kavicsfelverődésektől és a kisebb koccanások, vagy faágak, bokrok okozta karcoktól is megvédheti autódat.

Jelentkezz be még ma egy állapotfelmérésre az NRG-POLIR.HU weboldalon keresztül, és egyeztess a szakértő csapattal arról, milyen felületkezelést igényel autód.

Ha időben kapcsolsz, és nem hagyod megsérülni fényezésedet, autód épségéért és szépségéért is egy nagyon fontos lépést tehetsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük