Érdekes tények a táplálék intoleranciáról: ezt nem is gondoltuk volna!

Manapság már egyáltalán nem számítanak különlegesnek a laktóz, glutén vagy éppen tejfehérje érzékenységgel élők

Komplett iparágak épülnek az étel intolerancia vagy étel allergia köré, sőt, egyes esetekben, az ilyen problémákkal küzdők még adókedvezményt is igényelhetnek.

A boltok polcain időről időre belefuthatunk a „minden mentes” termékekbe, a csomagolásokon egyre gyakrabban tüntetik fel, hogy milyen érzékenységgel rendelkezők fogyaszthatják, vagy éppen nem, de felmerülhet a kérdés:

…valójában egy tökéletesen egészséges embernek, azoknak, akik nem rendelkeznek kimutathatóan táplálék intoleranciával, érdemes ezeket ennie?

És honnan tudhatjuk, hogy együtt élünk-e táplálék intoleranciával?

Az első és legfontosabb dolog, amit tisztáznunk kell, hogy az ételallergia és a táplálék intolerancia nem ugyan az.

A legalapvetőbb különbség, hogy míg az ételallergia tünetei az allergén fogyasztása után azonnal jelentkeznek, addig intolerancia esetén még arra is van esély, hogy a szervezet csak órákkal, vagy akár napokkal később jelez.

Ilyenkor kialakulhat bőrpír, ekcéma, jelentkezhet szénanátha szerű tüsszögés, köhögés, rossz közérzet, puffadás, hasmenés… és így tovább, tehát a tünetek nagy része jól észrevehető, ugyanakkor a kiváltó ok házilag már jóval nehezebben felismerhető.

És hogy pontosan milyen táplálék okozhat intoleranciát?

A válasz sajnos az, hogy szinte bármilyen! Sőt! Sok esetben az is lehet, hogy a problémáink okozója olyan étel összetétel, aminek fogyasztásával nem is különösebben vagyunk tisztában.

A kész élelmiszerek fogyasztásának idején, a boltok polcain található termékek többsége tartalmaz olyan hozzávalót, ami első elgondolásra, laikusként teljesen indokolatlan, eszünkbe sem jutna, hogy benne van az adott termékben, így akár el is kerülheti a figyelmünket, hogy fogyasztjuk.

Más esetekben, például a glutén esetén már az is elég, ha a termék olyan üzemben készült, vagy olyan helyen csomagolták, ahol glutén tartalmú élelmiszerek is vannak.

Tehát, ha úgy érezzük, testünk, szervezetünk olyan típusú jeleket küld, melyek táplálék intoleranciára is utalhatnak, ne késlekedjünk, kérjünk segítséget!

A leggyorsabb megoldás a probléma feloldására, ha hamar felismerjük, és pontosan orvosolni is tudjuk azt.

A Natur-Med csapata több, mint 20 éves tapasztalattal a háta mögött áll az egészség megőrzés és fenntartás szolgálatában.

A szakmai vezető, Rónay Barbara, kiváló dietetikus, funkcionális táplálkozási tanácsadó és hormonszakértő a legnagyobb gondossággal, odafigyeléssel és szakértelemmel végzi munkáját, minden egyes hozzá forduló pácienst külön álló, egyedi esetként kezelve.

A központ módszere a holisztikus szemléleten alapszik, melynek lényege, hogy a tüneti kezelés helyett a probléma gyökerét kell megkeresni és a kiinduló probléma kezelésével a tünetek természetszerűleg megszűnnek.

A problémák dignosztizálásához és kezeléséhez a biorezonancia eszközét használja a központ, valamint számos más kiegészítő terápiás módszert, melyek hatékonysága bizonyított.

A módszer akár gyerekek esetén is biztonsággal alkalmazható, feltérképezi az egyes bőrproblémák, hajhullás, emésztőszervrendszeri nehézségek mögött álló problémákat, esetleges hormonális állapotban fennálló problémákat, de megoldást nyújthat az immunrendszer erősítésére, meddőségre, cukorbetegségre, inzulinrezisztanciára, fáradékonyságra, vírusos megbetegedésekre vagy akár az elhízásra is egyaránt.

Ha úgy érzed, téged is érinthet a táplálék intolerancia problémája, ne bízd egészséged védelmét és fenntartását a véletlenre, ne vonj meg magadtól önhatalmúlag olyan élelmiszereket, amiket szívesen fogyasztasz, fordulj a Natur-med egészségközponthoz, akik Budapesten és Szigetszentmiklóson is állnak rendelkezésedre!

Az állapotfelméréshez időpontegyeztetés szükséges, majd ennek tükrében történik a kezelés módjának és hosszának kialakítása.

3 Comments on “Érdekes tények a táplálék intoleranciáról: ezt nem is gondoltuk volna!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük