Miért jó választás a sminktetoválás?

Időt, energiát is tudsz spórolni és az ágyból felkelve is gyönyörűnek érzed majd magadat!

Melyik nő ne álmodozna arról, hogy szép legyen reggel, amikor felkel és ne egy elvesztegetett idő legyen ezentúl a sminkelés?

Melyik nő ne álmodozna arról, hogy szép legyen reggel, amikor felkel és ne egy elvesztegetett idő legyen ezentúl a sminkelés?

Ez a lehetőség a század elején jelent meg a kedves hölgyek számára.

Ekkor jelentek meg a nagyvárosokban az olyan szolgáltatások, mint a sminktetoválás. Az eljárás iránti érdeklődés ma már természetes része a mindennapjainknak.

A Royal Beauty kozmetikában, amely Gödöllő szívében található, különféle módszereket és technikákat alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a nap vagy az éjszaka bármely szakaszában gyönyörűen nézzél ki.

A sminktetoválás egy olyan tetoválásfajta, amelynek célja nem csak a szépítés, hanem a helyreállítás is, számos olyan eljárással rendelkezik, amelyeken keresztül segíthet, hogy újra jól érezd magad a bőrödben.

Mi is az a sminktetoválás?

Egy olyan eljárás, amelynek köszönhetően több éven át tartó eredményt kapsz. Emellett kiemeli a megjelenésed vonzó vonásait, és finoman elfedi a tökéletlenségeket a szokásos sminket utánozva.

A festéket steril eszközzel fecskendezik be az epidermisz felületi rétegébe, ennek eredményeként lesz hosszantartó az eljárás. Csak a hatásterület kissé eltér. A tartós sminket azokon a területeken készítik, amelyeket a nők általában kozmetikumokkal színeznek. 

De egy hónappal az első eljárás után korrekciót szükséges végezni. Ez annak köszönhető, hogy a pigmentek túlélése a szervezet egyéni jellemzőitől függ. Van, akinek könnyebben tolerálja a szervezete, van, akinek kevésbé.

A festék egy része kijön a nyirokcsomóval, és rések jelennek meg a színben. Egyes esetekben a korrekciók javítják a kontúrt, vagy telítettséget adnak az árnyalatnak. Az alkalmazás helyén kívül a tetoválás a felhasznált pigmentekben különbözik a tetoválástól.

Gyengédebbek, ezért nem maradnak örökké a bőr alatt. Ez biztonságossá teszi az eljárást. A tartós sminket nemcsak a szemen, az ajkakon és a szemöldökön végezzük. Megjelent azonban egy új szolgáltatás is a mell bimbóudvar tetoválása.

Segít a mellbimbó illúziójának keltésében azoknál a nőknél, akiknél eltávolították, majd rák miatt helyreállították a mellüket, vagy a műtétek utáni hegek retusálásában.

A sminktetoválás eljárás folyamata

A sminktetoválás előtt nincs szükséged jelentősebb előkészületre. Egy héttel a foglalkozás előtt nem ajánlott szaunát, uszodát látogatni és strandolni. Az ülés előtti napon tartózkodj az alkoholos italoktól.

A sminktetoválás napján ne igyál kávét, mert az serkenti a vérkeringést. Ha ajaktetoválást tervezel, akkor egy héttel az ülés előtt kezd el az Acyclovir vagy más herpesz elleni gyógyszerek szedését. Egy héttel a tetoválás előtt nem kell kihúzni a szemöldöködet, hogy a szakember lássa az ív természetes formáját.

A lényeg az, hogy a munkaterületen ne legyenek gyulladások és kiütések. Maga az eljárás két-három órát vesz igénybe, a legtöbb időt a technika kiválasztására, a bőr- és hajszínhez illő pigment árnyalat kiválasztására, valamint az arc vázlatának elkészítésére fordítják.

A bőr átszúrása az eljárás alkalmazásakor 0,5-1 mm mélységben történik. A hagyományos tetoválással szemben teljesen természetes színezékeket, pigmenteket használ, ami segít közelebb hozni a színeket a természetes árnyalatokhoz. Végül feloldódnak a bőrben, amíg teljesen eltűnnek.

Az eljárást az arcbőr típusának és a pigmentek sajátosságainak figyelembevételével kialakított speciális készítmény segítségével végzik. A kontúrok alkalmazása a tartós sminkben a tetoválás elvén történik.

A pigmentet sekélyen fecskendezik be a bőrbe, de csak a bőr felső rétegeibe, és amikor meggyógyul, az eljárás után a pigment felszívódik a bőr mélyebb részein, ami lehetővé teszi, hogy 3-5 éven keresztül látszódjon.

A pigmenteket úgy tervezték meg, hogy idővel a szerkezetüket a bőrsejtek feldolgozzák, mintha megennék. Fertőtlenítés. Először a bőr kívánt területét antiszeptikummal kezelik.

 1. Vázlat készítés. Kozmetikai ceruzák, árnyékok és ecsetek segítségével a kozmetikus vázlatot rajzol a szemöldöködre, az ajkaidra vagy a szemeidre. Ugyanakkor figyelembe veszi az arckifejezésed sajátosságait. A sminktetoválás megkezdése előtt a tükörben láthatod, mi lesz az eredmény.
 2. Érzéstelenítés. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak gél vagy oldat formájában.
 3. Pigment alkalmazása. A kozmetikus festéket vagy különböző árnyalatokat kever. Ezután a kívánt vastagságú tűt belemártják a festékbe, és a gép a vázlat szerint végig dolgozza a metszeteket, bevezetve a pigmentet.
 4. Kezelés. Az eljárás után a területet klórhexidin oldattal kezelik, majd vazelinnel kenik be.

Sminktetoválás eljárási technikái:

Ajkak

Sminktetoválás eljárási technikái:
 1. A rúzs hatás elérése: az ajkak bőrének sűrű feltöltése pigmenttel, melyben a pigmentrétegen keresztül nem látszik a természetes színük. Ennek a technikának köszönhetően a rúzssal festett ajkak hatása jön létre.
 2. Hombre: A kozmetikus többféle festéket használ, amelyeket a külső szegélyektől a belsőkig gradiensben halmoznak fel. Ez a technika lehetővé teszi, hogy az ajkakat vizuálisan terjedelmesebbé tegye.
 3. Akvarell technika: ennél a technikánál a pigment egyenletesen és nem sűrűn kerül felvitelre. A pigmenten keresztül látható az ajakszíned. Egy ilyen tetoválás természetesnek tűnik és élénkíti a látványt.

Szemöldök

Szemöldök
 1. Hajmódszer: A szőrszálakat egyenként vagy fürtökben, pigment vonásokkal rajzolják.
 2. Púder technika: A pigmentet pontszerűen vezetjük be, az árnyékok hatása jön létre.
 3. A vegyes technika: A púder és a haj technikák kombinációja.

Szemek

Szemek
 1. Nyíl: A festéket különböző hosszúságú és vastagságú folyamatos szemceruza formájában alkalmazzák.
 2. Intercilia: A pigment a szempillák közötti térbe kerül, kifejezővé téve a megjelenést.
 3. Tollazat: A Smoky eyes hatását a különböző intenzitású pigment ponteloszlása ​​éri el.

Kezelés utáni teendők

Közvetlenül az állandó tetoválás után ne mosd le az arcod. Kezeld az érintett területet klórhexidinnel átitatott vattakoronggal. Az krém kiküszöböli a kellemetlen viszketést és antibakteriális hatással rendelkezik. A duzzanat enyhítésére hideg borogatást alkalmazhatsz.

Három nap múlva kéreg képződik, amelyet nem lehet eltávolítani. A hámlás természetesen elmúlik, és a pigment túlzott fényessége is eltűnik vele.

Két hétig ne látogasd meg a medencét, szaunát és kerüld a napfényt. Kend be az arcod fényvédő krémmel, mielőtt kimennél a szabadba. Ha már volt ajaktetoválásod, használj vazelint a bőr puhítására.

Szükséges korrekcióra járnod?

A korrekciót az első alkalom után egy hónappal kell elvégezni. A kozmetikus kitölti a festékben megjelent hézagokat, korrigálja az alakot és a kontúrt és képes lesz telítettebbé tenni az árnyalatot, ha úgy tűnik, hogy a szín nem elég erőteljes.

Másfél év múlva megismételheti a korrekciót. Ekkorra általában a kontúrok kezdenek elmosódni, világos vonalra van szükség. Ez az eljárás nem csak az alakot korrigálja, hanem telítettséget ad a színnek.

Félned kell a kezeléssel járó fájdalmaktól?

Félned kell a kezeléssel járó fájdalmaktól?

Leggyakrabban az ügyfelek természetesen félnek a fájdalomtól. A fájdalomküszöb mindenkinél más, így előfordulhatnak kellemetlenségek, de ezek teljesen elviselhetők. A legérzékenyebb az ajkaknál a bőr, ott egy kicsit fájdalmasabb lehet, de még így sem kibírhatatlan a kezelés.

Egy másik nagy félelem a szemgolyó sérülése a tartós szemhéjfestés során. Ez nem valószínű.

A kozmetikusok képesek megfelelően rögzíteni a felső szemhéjat, így láthatják és hozzáférhetnek a teljes szempilla-sorhoz. Ebben az esetben a tű nagyon vékony, mindössze 0,3 mm-re hatol be a bőr alá.

Az ember a pigment alkalmazása során csak rezgést érez, nem fogja kinyitni a szemét.

Sminktetoválás előnyei:

A sminkelés sokkal kevesebb időt vesz majd igénybe. Néha a szimmetrikus nyilak és szemöldökök rajzolása több mint egy tucat percig tart. Ha nincs sok időd és szeretsz aludni munka előtt vagy egyszerűen nem szeretsz sminkelni, akkor a tetoválás hosszú időre megoldja a problémáidat.

Még smink nélkül is gyönyörűnek érzed magad mert kár tagadni, de a smink ragyogóbbá teszi a nőt és elrejti a hibákat. A tetoválás egész napra biztosítja ezt az elragadó állapotot, kedvezően hangsúlyozva a szemek vágását, az ajkak formáját és kiemelve a szemöldököt. Emellett a tetoválás fiatalabbá tesz.

Az életkor előrehaladtával a szemöldök szőrszálak elvékonyodnak, ritkulnak és elveszítik természetes fényüket, az ajkak formája pedig nem lesz tiszta. A tetoválás segít visszaállítani az arc korábbi fényességét és színtelítettségét. A kis ajkak teltebbek és csábítóbbak, a szemöldökök vastagabbak és kifejezőbbek lesznek. A kontúr kiemelésével a szempillák vastagabbnak tűnnek.

Ha nincs problémád és általában elégedett vagy az arcvonásaiddal, de szeretnéd egy kicsit fényesebbé tenni azokat, egy tetoválás segít ebben.

Hátrányok:

A tartós tetoválásnak szinte nincs hátránya, kivéve a költségeket és az eljárás utáni további gondozás szükségességét tekintve. Ez a hátrány azonban könnyen kiegyenlíthető, mivel a korrekció az első alkalom árának felébe kerül.

És ha összehasonlítjuk, hogy mennyi pénzt költenek az emberek dekorkozmetikumokra, akkor azonnal világossá válik, hogy egy állandó áron való elkészítése sokkal jövedelmezőbb.

Eltávolítható a tetoválás?

Ha esetleg meguntad a tetoválást vagy valamilyen okból kifolyólag el szeretnéd tüntetni, akkor a kozmetikusod segítségével erre van lehetőséged. A szakemberek erre a célra lézert és eltávolítót fejlesztettek ki.

A lézer a festék szerkezetére hat és tönkreteszi azt, az anyag maradványai pedig a nyirokkal együtt kijönnek. Ily módon eltávolíthatja a túlnyomórészt hideg árnyalatokat. Az eltávolító egy speciális eszköz, amelyet manipulatív tollal vagy géppel a bőr alá fecskendeznek, és segít eltávolítani a pigmentet.

A tartós smink eltávolításakor is szükséges érzéstelenítés alkalmazása a bőrön, mint a tetoválásnál. Ahhoz, hogy a festék eltávolodjon, szubkután kell beadni.

Még a manikűr toll mikroszkopikus tűi is megsértik az epidermiszt, így az eltávolító után ugyanazok a megnyilvánulások lesznek, mint a tetoválás után: hámlás jelentkezik, enyhe viszketés zavarhat.

A kellemetlen érzés könnyen enyhíthető klórhexidinnel. A lényeg az, hogy ne tépd le a kialakult kéregeket, mert hegek jelenhetnek meg. Ami a lézert illeti, nem befolyásolja a bőrt, és csak a pigmentet pusztítja el.

Az eljárás kevésbé fájdalmas, de 4 alkalomra van szükség ahhoz, hogy jelentősen és észrevehetően megszabaduljon a festéktől. Minden egyes eljárás után a pigment halványabb lesz. Az eljárást csak a bőr teljes gyógyulása és a maximális hatás elérése után lehet megismételni: általában 1,5-2 hónappal az előző kezelés után.

Bővebben a sminktetoválásról: >>>https://royalbeautygodollo.hu/sminktetovalas/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük