Te tudtad? Nyáron még hasznosabb a hőszigetelés, mint télen!

Tetőszigetelés, hőszigetelés. tetőző

Amikor hőszigetelésről esik szó, elsőre érthető módon is a meleg házban való bent tartása ugrik be, pedig a meleg kint tartása egy sokkal nehezebb feladat az előbbinél.

https://tetozo.hu

Csak kevesen tudják, hogy egy épület belső terének hőmérsékletét 1 fokkal lehűteni akár 3x nagyobb energiába is kerülhet, mint azt 1 fokkal felmelegíteni azt, ezért biztonsággal kimondhatjuk, hogy a hőszigetelésnek anyagi szempontból mindenképpen nagyobb hasznát vehetjük nyáron, mint télen.

A kontinentális éghajlat velejárója, hogy egy év alatt két szélsőséggel is meg kell küzdenünk, a téli hónapokban a hideg ellen, míg a nyári forróságban a meleg ellen harcolunk a megfelelő eszközökkel.

A küzdelem hatékonysága pedig nem csak közérzetünkre, de pénztárcánkra is erőteljes hatással van: télen a magas fűtésszámla, nyáron pedig a hűtő berendezések áramfogyasztása miatt kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk.

De hogy jut be a meleg a házba?

A legforróbb nyári napokon a belső terek hőmérséklete a megfelelő szigetelés hiányában még magasabb is lehet, mint a kinti hőmérséklet.

Ez annak köszönhető, hogy az egyes építőanyagok olyan nagy mértékben felforrósodnak, hogy még sokáig, az aktív napsütés megszűnése után is árasszák ki magukból a meleget, így hiába a szellőztetés, a falak és a tető nem engedi az épületet lehűlni.

Ha azonban meg tudjuk akadályozni, hogy a kívülről érkező hőhatás az úgynevezett katlan effektust hozza létre, vagyis az épületet magát felforrósítsa, máris elérhetjük, hogy a lég hűtéséért felelős elektromos berendezéseinknek ne kelljen maximumon működiük egész nap, de mégis élvezhessük otthonunk kellemes hőmérsékletét.

Sokan azt hiszik, hogy a homlokzati szigetelés az egyetlen lényegi szempont a nyári hőszigetelésben, pedig a tető szigeteléséről sem szabadna megfeledkezni!

A tető szinte egész nap ki van téve a forró napsugaraknak, és a tető fedésére használt burkolatok, legyen az cserép, pala, zsindely, vagy egyéb, mind jól tartják a hőt, így mindenképpen lépéseket kell tennünk a tetőszigetelés megfelelő kiépítése érdekében is, ha szeretnénk a nyári hűtési költségeken spórolni.

A tetőszigetelést belülről végzik, így az csökkenti a szerkezet befelé történő hőleadását, és otthonunk belső hőmérsékletét akár több fokkal is képes csökkenteni.

A tetőszigetelés tehát mindenképpen jó befektetés, legyen szó akár a téli vagy éppen a nyári időszakról.

Nem érdemes ezért sokáig halogatni, még a nyári szezon előtt bele kell vágni a munkálatokba, amit a fentiek ismeretében nyugodtan kezelhetünk hosszú távú befektetésként.

A tetőszigetelés kivitelezésekor a megfelelő szakemberi gárda kiválasztása perdöntő, ugyanis nem csak a felhasznált anyagok minősége, de az alkalmazott technológia is közrejátszik a végeredmény hatékonyságában.

A Tetőző csapata több, mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a tetők építése, felújítása, korszerűsítése, és természetesen a szigetelés területén is.

Aki hozzájuk fordul, biztos lehet benne, hogy kizárólag a legmagasabb minőségű anyagok felhasználásával dolgoznak, maximális precizitással és odafigyeléssel a hatékonyság érdekében.

Kis hazánk minden szegletéből várják a megkereséseket, gyors határidőkkel, rendkívül kedvező árakkal dolgoznak, és szükség esetén akár egyedi fizetési konstrukcióval is kedveskednek ügyfeleiknek.

Látogass el a tetozo.hu weboldalra, és tudj meg többet a tetőszigetelés fontosságáról, a cégről és az ott található elérhetőségek bármelyikén bátran vedd fel velük a kapcsolatot! Legyen ez a nyár más, mint az eddigiek, és mostantól az összes többi is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük