Különböző öntözési módszerek előnyei és hátrányai

Különböző öntözési módszerek előnyei és hátrányai A növényeknek a megfelelő talaj, tápanyagok és a napfény mellett természetesen vízre is szükségük van az egészséges fejlődéshez, ám nem elég csupán az esővíz, hiszen sokszor nem esik elegendő mennyiség.

A növényeknek a megfelelő talaj, tápanyagok és a napfény mellett természetesen vízre is szükségük van

Az egészséges fejlődéshez, ám nem elég csupán az esővíz, hiszen sokszor nem esik elegendő mennyiség.

Bemutatjuk, hogy milyen öntözési módszerek léteznek – mindegyiknek van előnye, de hátránya is.

A legelőnyösebb, ha beruház öntöző eszközökre, berendezésekre. Hogy hozzájusson az ehhez szükséges elegendő pénzösszeghez, pályázatot vagy hitelkérelmet kell írnia.

Ilyenkor áll rendelkezésére Rónay Balázs, agrár pályázatíró. Kiválóan megírja a pályázatot, vagy a hitelkérelmet, így a pénzösszeget biztos, hogy el fogja nyerni!

Esőztető öntözés

Az esőztető öntözési módszer az esőzést utánozza, ez hasonlít a legjobban a csapadékra, így ez az egyik nagy előnye is.

Az is pozitívum, hogy nem csak a talajban pótolja a vizet, hanem a növényeket is frissen tartja, növeli a páratartalmat.

Hátrányai közé tartozik azonban, hogy nem mondható takarékosnak: ha napközben alkalmazzuk az esőztető öntözést, akkor a kiáramlott víznek akár a 30%-a is elpárologhat.

Ez hosszú távon nagy vízveszteség. Mivel magukat a növényeket is vizesen tartja, nem csak a talajt, így nagyobb eséllyel alakulnak ki rajtuk gombás és baktériumos fertőzések.

Gumitömlős öntözés

Ez az öntözés legismertebb és legegyszerűbb fajtája. Főként otthoni kertben, veteményesben alkalmazzák.

Előnye, hogy saját magunk tudjuk adagolni a vizet, ezáltal lehetséges a növények egyedi kezelése, a vízsugár szabályozása. Azonban nem túl hatékony, lassú és mindig kézi erővel kell végezni, nem lehet otthagyni.

Árasztásos módszer

Ez a legősibb öntözéses módszer, csak nagy mennyiségű víz juttatható ki vele. A gumitömlős öntözéshez hasonlóan állandó felügyeletet igényel és nem gépiesíthető.

Csak teljesen sima felületen alkalmazható, de cserébe gyengébb minőségű vizekkel is lehet vele öntözni.

Ez előnyös, mivel a korszerű öntözési formákkal csak kifogástalan minőségű vizet használhatunk öntözésre. Hátránya még, hogy a nagy mennyiségű víz a talajban levegőhiányt okozhat.

Mikró öntözési formák

Talán ez mondható a legjobb öntözési formának, ennek van a legtöbb előnye.

Az esőztetővel ellentétben, ez nagyon is gazdaságos, hiszen lehetővé teszi a pontos víz- és tápanyagadagolást, így semmi nem vész kárba.

A párásítás és a növények frissen tartása is lehetséges a mikró öntözési formákkal.

Hátránya az, hogy a beruházása és a fenntartása is igen költséges. Ez a hátrány azonban könnyen kiküszöbölhető, ez senkit ne állítson meg abban, hogy ő is mikró öntözési formákkal pótolja növényei számára a vizet.

Ha szeretne növényei számára minőségi vízpótlást nyújtani a legkorszerűbb módszerekkel, akkor is Rónay Balázs sikerdíjas agrár pályázatíró van a segítségére.

17 évnyi tapasztalatának hála kimagaslóan írja meg hitelkérelmét, vagy pályázatát.

Rónay Balázs agrár területre szakosodott, csak ezzel foglalkozik, így mezőgazdasági pályázatok vagy hitelkérelmek megírásában ő a legjobb választás.

Ennek köszönhetőn mindig tökéletesen naprakész információkkal rendelkezik, igazán ért a mezőgazdasághoz.

Nem könnyű egy ilyen dokumentumot megfogalmazni, sőt, igen bonyolult és időigényes.

Ha még nem írt ehhez hasonlót, akkor egyedül rengeteget kínlódna vele, és a végén valószínű, hogy nem is nyerné el a számára szükséges összeget.

Azonban van megoldás!

Nem kell lemondani a korszerű, kényelmes és takarékos öntözési módszerekről. Meg lesz a modern öntözéses eszközökhöz szükséges pénz, ha Rónay Balázs agrár pályázatíró segítségét kéri.

Már számtalan ügyfélnek segített, akik neki köszönhetően új eszközökkel gazdagodtak, vagy fejleszthették gazdaságukat, cégjüket!

A sikeres pályázat vagy hitelkérelem csak egy profi agrár pályázatíró segítségével valósulhat meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük