Mindent, amit tudnod kell a szoláriumról első alkalommal

Mindent, amit tudnod kell a szoláriumról első alkalommal

Mi történik az első szoláriumozás során?

Eljött az a pillanat, amikor úgy érzed, hogy kevésbé szeretnél tükörbe nézni, és inkább egy kis barnaságot szereznél

Eljött az a pillanat, amikor úgy érzed, hogy kevésbé szeretnél tükörbe nézni, és inkább egy kis barnaságot szereznél

Ha még soha nem voltál szoláriumban, akkor érdemes tájékozódni, hogy mire számíthatsz az első szoláriumozás során. A szoláriumban történő barnuláshoz némi előkészület és információ megszerzése mindenképpen fontos.

A szoláriumozás egyszerűnek tűnhet: csak állj vagy feküdj a gépben néhány percig, és szerezz egy szép barna bőrszínt. De érdemes kicsit utánanézni az első szoláriumozás előtt, vagy olyan szolárium szalonba menni, ahol információt tudnak adni neked, mint pl; a Trend automata szolárium stúdióiban.

Mi a bőröd típusa és hogyan befolyásolja a szoláriumozást?

Az első és legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venned az a szoláriuman töltött időtartam és a gyakoriság szempontjából a bőrtípusod. A bőrtípusod határozza meg, hogy mennyire érzékeny a bőröd az UV-sugárzásra.

A világosabb szemű, szőke vagy vörös hajú emberek általában világos bőrűek, könnyebben leégnek, míg a barna hajú, barna szemű emberek bőre jobban tolerálja a szoláriumot és a napfényt. Figyelembe véve ezt az információt, kezdheted az első alkalommal rövid idővel, például 5 perccel.

Fokozatosan növelheted a szoláriumozás idejét, amikor már látod, hogy a bőröd színe sötétebb lesz. Fontos azonban mindig ügyelni a fokozatosságra. Ha betartod ezt az elvet, elkerülheted a bőrleégést.

Mit tegyél a szoláriumozás során?

Mit tegyél a szoláriumozás során?

Amikor szoláriumban tartózkodsz, nyugodtan használj szolárium krémeket. Ezek speciálisan kifejlesztett szoláriumozáshoz használatos termékek, amelyek segítenek mélyebb, hosszabb tartósságú barnulást elérni rövidebb idő alatt.

Emellett segítenek elkerülni a jellegzetes „szolárium szagot”. A szoláriumozás utáni termékeket reggel és/vagy este használd, a szoláriumozások közötti időszakban, nem pedig egy átlagos testápoló helyett.

Ne menj szoláriumba bőrkezelés vagy kozmetikai kezelés után, várj, amíg a bőr megnyugszik, mielőtt újra felvinnéd a napvédőt.

Egy másik fontos szabály, hogy ne viselj sminket vagy ékszert szoláriumozás közben. Viselj védőszemüveget. Ezek a speciális szemüvegek, mint a napszemüvegek, szűrik az UV fényt, és úgy vannak kialakítva, hogy az arc teljes részét lebarníthasd anélkül, hogy fehér foltok keletkeznének.

Mennyi ideig tartózkodj a szoláriumban első alkalommal?

Első alkalommal mindig rövid időtartamban maradj a szoláriumban, legfeljebb 5 percig. Ezután fokozatosan növelheted a szoláriumozás időtartamát. A fokozatosság elvének követése mellett a bőröd soha nem fog károsodni. A leégés rendkívül káros, és károsítja a bőr szerkezetét.

Mit tegyél szoláriumozás után?

A szoláriumozás után fontos, hogy megfelelően hidratáld a bőrödet. A szoláriumban a meleg hatására fokozódik a folyadékveszteség, és jó, ha bőröd sok vizet fogyaszt. Az alacsony vérnyomású embereknek különösen figyelniük kell erre.

Ilyen esetben javasolt a fekvő szolárium használata, a szédülés és a balesetek kockázatának elkerülése érdekében.

A napozás és a szoláriumozás mindkettő jó dolog, nemcsak egy szép barnaságért, hanem annak érdekében is, hogy a testednek, beleértve a bőrödet, megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz jusson. Megtanulva ezt a folyamatot, nemcsak szépnek fogod magad érezni, hanem hosszú távon egészségesnek is marad a tested, beleértve a bőrödet is.

Összefoglalva: Mit tegyél, ha először jársz szoláriumba?

A szoláriumozás során mindig ügyelj a fokozatosságra és az időtartamra. Ne felejtsd el hidratálni a bőrödet, és figyelj az egyéni bőrtípusodra és igényeire. A megfelelő előkészületekkel és a szoláriumozás szabályainak betartásával biztos lehetsz abban, hogy egy szép és egészséges barnaságot érsz el szoláriumozással.

Ne felejtsd, hogy a szoláriumozás nemcsak a megjelenésedet, hanem a bőröd egészségét is érinti. Mindig tartsd szem előtt a szoláriumozás biztonságos és megfelelő módszereit, és ne felejtsd el a bőröd védelmét és hidratálását.

Az első szoláriumozás izgalmas időszak, és ha betartod a fent említett tippeket és szabályokat, biztos lehetsz benne, hogy szép és egészséges barnaságot érsz el. Élvezd a szoláriumozást, de mindig tartsd szem előtt a bőröd egészségét és biztonságát.

Ha szeretnél további információkat kapni a szoláriumozásról, vagy bármilyen kérdésed van, keresd fel a Trend automata szolárium stúdió valamelyik szalonját, ahol szakértők segítenek neked a megfelelő szoláriumozási módszerek kiválasztásában.

2 Comments on “Mindent, amit tudnod kell a szoláriumról első alkalommal”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük