Savas hámlasztás: Út az új, ragyogó bőr felé Szolnokon

Savas hámlasztás: Út az új, ragyogó bőr felé Szolnokon

A savas hámlasztás egyike a legáltalánosabb és legnépszerűbb arcbőrkezelési eljárásoknak

Ideális megoldás a bőr frissítésére, megújítására

A savas hámlasztás segítségével eltávolításra kerül a bőr felszínén található elhalt bőrsejtek, elősegítve ezzel a bőr természetes megújulási folyamatát

Miért válasszuk a savas hámlasztást?

Miért válasszuk a savas hámlasztást?

A savas hámlasztás során eltávolítjuk a bőrünk felszínén található elhalt bőrsejteket, amelyek eltömítik a pórusokat és megakadályozzák a bőr természetes megújulását.

Ezzel a módszerrel nem csak a bőrünk tisztábbá és egészségesebbé válik, de a bőr öregedésének jelei is halványodnak. A hámlasztás segít a ráncok csökkentésében, a bőr textúrájának javításában, valamint az aknés bőr funkcióinak normalizálásában.

Hogyan működik a savas hámlasztás?

A savas hámlasztás során a bőrünk felszínére különféle savakat viszünk fel, amelyek segítik a bőrsejtek megújulását.

A savak hatására megindul a bőr természetes hámlási folyamata, amely során az elhalt bőrsejtek leválnak, és helyükre új, egészséges bőrsejtek lépnek. A savas hámlasztás eredményeképpen a bőr felszíne simábbá és ragyogóbbá válik.

Gyümölcssavak

A gyümölcssavak gyümölcsökből származnak, mint például az alma, a citrom vagy a szőlő. Csökkentik a melanin termelést, amely a pigmentfoltokért felelős.

Ennek eredményeképpen a foltok elhalványodnak, és a bőr frissül. A gyümölcssavak bőrfiatalító hatása abban nyilvánul meg, hogy összehúzza a tág pórusokat és kisimítja a meglevő finom ráncaikat.

A gyümölcssav továbbá jelentős javulást eredményez az akne különböző típusainál is. Kúrázásra javasolt, fokozatosan hozzászoktatva a bőrt a gyümölcssavakhoz.

Glikolsav

A glikolsav az AHA savak csoportjába tartozik, és erősebb a legtöbb savas hámlasztónál, viszont gyengébb, mint a retinol.

A cukornádból kinyert sav a legkisebb molekuláris szerkezetű AHA sav, amely könnyen behatol a bőrbe és ott közvetlenül fejti ki hatását. A bőr legfelső rétegében oldja az elhalt hámsejteket, majd tovább haladva a mélyebb rétegekbe serkenti a kollagéntermelést.

Ezáltal a bőr visszanyeri frissességét és fiatalságát. Az öregedés jeleinek csökkentésében kifejezetten ajánlott, de a foltok, hegek, valamint a pattanások és a mitesszerek ellen is hatékonyan veszi fel a harcot.

A glikolsavas kezelések biztonságosak, így szinte minden bőrtípusra javasoltak, különösen a normál, a zsíros és a száraz bőrtípusra.

Tejsav

A tejsav az egyik legkíméletesebb savas hámlasztó, amely az AHA savak csoportjába tartozik. A tejsav természetes forrása a tej, de a kozmetika világában többnyire a szőlőcukor fermentálásával nyerik.

A glikolsavval ellentétben a tejsav nagyobb molekulákból áll, így nem tud olyan mélyen a bőrbe hatolni. Ezért kíméletes, és számos bőrtípusra alkalmazható. A tejsav elsődleges feladata a bőr hidratáltságának megőrzése, ezért a száraz bőr számára kifejezetten ajánlott.

A hidratáló hatást a hámsejtek ceramid- és kollagénszintézisének fokozásához lehet kötni, amely erősíti a bőr védőrétegét és növeli annak víztartalmát. Elsősorban a pattanásos bőr kezelésében jelent rendkívüli segítséget, de javítja a bőr textúráját és az öregedés jeleit is csökkenti.

A hámlasztás és a Mesotica bőrmegújító kezelése

A Mesotica az elsők között alkotott meg egy innovatív peptid központú termékcsaládot, amely intelligens peptidek segítségével aktiválja az öregedő bőr önmegújító folyamatait.

A 3D teljes bőrszerkezet átfogó bőrápolási koncepciója high-tech hatóanyagokkal rétegenként építi újra az egészséges bőrműködést.

A savazás-hámlasztás-újraépítés hármasával kitűnő eredményeket érhetünk el a kezdődő ráncok megjelenésének visszafordításában, a bőrtípusok megújításában, a kialakuló ráncok megelőzésében és az aknés bőr funkcióinak normalizálásban.

A bőr megújulása egy természetes folyamat. A bőrsejtjeink gyarapodnak, elhalnak, majd megújulnak. A kor előrehaladtával ez a természetes folyamat egy idő után lelassul.

Sokszor a bőr természetes működését mi magunk is hátráltatjuk. Ilyen a túlzott napozás okozta napkárosodás, mely hatására az elhalt szarusejtek nem tudnak megfelelő ütemben leválni, a pórusok eltömődnek és kialakulnak a pattanások.

A bőr természetes folyamatainak helyreállítására a savas hámlasztás hatékony megoldás.

Egy szakértelemmel hámlasztott bőr, a kezelést követően sokkal több értékes hatóanyagot tud felszívni és megkötni. A hámlasztások terén a cél a bőr felső rétegének egyenletes, kíméletes eltávolítása, hogy elősegítsük annak megújulását.

A hámlasztást alkalmazhatjuk önálló kezelésként, vagy egy összetettebb, több kozmetikai eljárást és/vagy elektrokozmetikai gépet szerepeltető kezelés részeként.

A szakszerűen alkalmazott hámlasztással elérhető egy teljesen új hámréteg kialakítása, ezáltal számos bőrprobléma megoldása is.

A hámlasztás menete

A hámlasztás folyamata a következő lépésekből áll:

  1. Eltávolítják a sminket és a szennyeződéseket a bőrről.
  2. Visszaállítják a bőr pH-értékét a tonizáló használatával.
  3. Felkerül a sav a bőrre. Itt figyelembe vesszik a bőr kiinduló állapotát és a savra adott reakcióját.
  4. Lemossák a savat a bőrről a savsemlegesítővel, és visszaállítják a bőr természetes pH-értékét.
  5. Hidratálják és nyugtatják a bőrt a zárómaszk segítségével.
  6. Felkerül a fényvédő a bőrre, hogy megvédje a bőrt a nap káros hatásaitól.

A hámlasztás előnyei

A hámlasztás során a bőrünk felszínén található elhalt bőrsejteket távolítják el, így elősegítve a bőr természetes megújulási folyamatát. A kezelés következtében a bőrünk felszíne simábbá és ragyogóbbá válik, a bőr öregedésének jelei csökkennek, a bőr textúrája javul és a pattanások száma csökken.

A hámlasztás kockázatai és mellékhatásai

Bár a hámlasztás általában biztonságos eljárás, bizonyos esetekben mellékhatások léphetnek fel, mint például a bőrirritáció, a bőrpír és a bőr szárazsága. Ezek általában átmeneti jellegűek és a kezelést követő néhány napon belül megszűnnek.

A hámlasztás utáni bőrápolás

A hámlasztás után fontos a megfelelő bőrápolás, mely magában foglalja a megfelelő hidratálást és a napvédelmet. A bőrt óvatosan, kíméletesen kell tisztítani, és kerülni kell a durva bőrradírokat. A savas hámlasztást követően a bőr fokozottan érzékeny a napra, ezért fontos a megfelelő napvédelem használata.

Összefoglalás

A savas hámlasztás egy hatékony módszer a bőr megújítására és frissítésére. Segítségével csökkenthetjük a bőr öregedésének jeleit, javíthatjuk a bőr textúráját, és segíthetünk a pattanások kezelésében.

Az eljárás során savakat használunk, melyek segítik a bőr megújulási folyamatait, és elősegítik az elhalt bőrsejtek leválását. A hámlasztás után a bőr felszíne simábbá és ragyogóbbá válik, a bőr öregedésének jelei csökkennek, a bőr textúrája javul és a pattanások száma csökken.

One Comment on “Savas hámlasztás: Út az új, ragyogó bőr felé Szolnokon”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük